Hur man söker begagnade bilar på nätet

Internet har gjort det lätt att hitta begagnade bilar. Det finns ett stort antal bilhandlare som lägger ut sitt utbud på nätet, och flera auktionssidor och annonssidor där privatpersoner kan sälja sina bilar. Till exempel väljer många att lägga ut bilannonser på Blocket.se.

Svårare än att hitta begagnade bilar är att få en överblick över marknaden, sortera urvalet och avgöra om säljaren är seriös. Det som är viktigt att komma ihåg är att priserna på begagnade bilar följer marknaden, du bör inte räkna med att göra några större ”fynd”. För att få en uppfattning om prisbilden kan du använda Bilkalkylen på Konsumentverkets hemsida och Autouncles prislista för begagnade bilar.

När du väl hittat en bil som intresserar dig och kontakt säljaren går allt till som vanligt. Du söker upp säljaren, provkör och undersöker bilen. Har du blivit erbjuden bil genom att buda högst på en auktionssajt har du fortfarande möjlighet att tacka nej. Säljs den av en bilhandlare ber du att få se varudeklarationen. Fördelen med nätet är att det underlättar sökandet, du har möjlighet att titta på flera intressanta alternativ innan du bestämmer dig.